paardrijden & ont-moeten


Paardrijden en paardrijles

Vindt je het leuk om pony’s en paarden verzorgen, opzadelen en rijden?
Dat kun je doen of leren bij LeonardoHorse.

Voor ervaren ruiters beginnen we meestal in de rijbak, kijken we samen wat je kunt en wat je wilt doen of leren. Als je wilt maken we een rit door De Gorsselse bossen, de locatie is ideaal want je stapt zo het bos in met veel zandwegen en paden, dat is fijn rijden! Springlessen en dressuur lessen kunnen op elk niveau voor grote of kleine, ervaren of onervaren ruiters of amazones gegeven worden. Dressuurles en springles doen we in de rijbak, deze ligt direct achter onze stallen.
Meestal gaan we na afloop een kort ritje buiten de bak in het bos of op ons terrein uitstappen. Vanaf LeonardoHorse kun je zo de bossen in, voor een rit. Buitenrijden is onderdeel van de paardrijlessen. Met een paard in het bos dat is heerlijk, ook leer je zo direct het gedrag van paarden in het bos, op straat en de omgangsregels met mede weg- en bosgebruikers.

Kleinschalig en gezellig

We zijn en werken kleinschalig, dit betekent kleine groepjes of privéles. We zijn geen drukke manege, de sfeer en gezelligheid is aanwezig. Voordeel van klein zijn is dat er voldoende overzicht is, dat er veilig gewerkt wordt in en rondom de stallen en dat er aandacht en tijd is voor paard, ruiter en amazone, omgeving en materialen. Om te leren en te ontdekken in het tempo, met de type oefeningen en het niveau wat bij jou past. Daar waar mogelijk zorgen we voor fijne leerlingcombinaties om samen op te werken.

Wij zijn geen manegebedrijf waarin alle lessen precies 30 minuten duren. En we rijden ook geen “rondjes achterelkaar aan”. Met het verzorgen en zadelen ben je meestal al snel een uurtje bezig, we kijken hierbij niet op de klok, maar doen wat fijn en nodig is. Kun je het al allemaal zelf, dan is er meer tijd om bijvoorbeeld na de les in de rijbak nog even buiten in het bos uit te stappen.

We hebben een kleine pony – Spoekie –  en twee grotere pony’s – Tanita en Corrie.
En dan de twee grote reuzen – Maisie en Flint – die zijn net zo lief als dat ze groot zijn.

Kosten

Een losse rit kost 30 euro
Kom je wekelijks of twee wekelijks dan is een strippenkaart van 10 keer handig, deze kost 250 euro.

Seizoensrit

Kun je veilig zelfstandig buitenrijden, dan kun je, in overleg, met Anne-Marie of Paul mee met de seizoensrit.

Middag je poetsen en plezier

Help je mee het tuig van Spoekie, Corrie, Maisie en Flint en Tanita poetsen?
Je leert hoe het tuig in elkaar zit en de benaming en functie van de onderdelen en hoe je de materialen goed onderhoud.
Hierna is iedereen toe aan een leuke activiteit met paarden. Voetballen? Estafette spelletjes met paarden? Een rit?
Na afloop een eenvoudige maaltijd.

Ont-moeten

Mensen die ontspannen zijn en contacten kunnen onderhouden met anderen zijn over het algemeen gelukkiger dan éénlingen. Tijd vrij maken om te genieten en te ontspannen is heerlijk en geeft weer nieuwe energie.

Ont-moeten bij LeonardoHorse is voor iedereen, voor jezelf of met een vriend(in) .

Ont-moet: lost laten, ontspannen en genieten met:

  • Wellness; sauna, zwembad, meditatie, massages
  • Wandelen, mountainbiken in het bos en op de heide
  • Spel en plezier met paarden
  • Paardrij-ritten voor ervaren ruiters (eigen paard mee en na afloop stallen/weiden is mogelijk)

Loslaten, ontspannen en leren genieten is ook als training, met of zonder paarden te boeken.

In overleg met Anne-Marie is er veel mogelijk, zoals bijvoorbeeld aansluiten bij een gezellige thema- of educatieontmoeting of een groepsactiviteit zoals mountainbiken, wandelen, paardrijden, paardenverzorging en knutselen.

Heeft u zelf een inspirerend verhaal of iets bijzonders dat voor anderen op een thema-avond aan bod kan komen, laat het weten!

LeonardoHorse heeft veel mogelijkheden om even niets te hoeven of om juist met andere mensen in contact te komen. In overleg zijn verschillende combinaties mogelijk en als arrangement te boeken.