coaching & spiegelen


Spiegelen en coachen met paarden

Met ons brein, ons cognitieve denken, zijn wij in staat om ons gevoel te onderdrukken. Dit kan moe, ziek en ongelukkig maken. Wanneer je je gevoel onderdrukt dan wil dat niet zeggen dat het weg is. Het paard merkt onmiddellijk een disbalans en toont dat in zijn gedrag. Deze spiegeling wordt tijdens de sessies stap voor stap begeleid en verklaart.

Paarden spiegelen werkt voor mensen ontspannend. Het geeft inzicht in en verbinding met jezelf en met de omgeving op een vriendelijke en doortastende wijze. Het denken, de cognitie, staat hierbij  in de parkeerstand. Het contact met het paard verloopt via het gevoel en niet via het denken. Hierdoor kan de impact van coaching met een paard groter zijn dan de impact van een gesprek alleen:  gevoel is zoveel meer dan in woorden te bevatten. Het paard, in combinatie met de vertaling van de paardencoach, zorgt ervoor dat je denken en voelen (opnieuw) met elkaar in verbinding worden gebracht.

De sensibiliteit van paarden inzetten om mensen te helpen biedt eindeloze mogelijkheden: paarden liegen niet, hebben eindeloos geduld en zijn oordeelloos.

Het belangrijkste effect van paardencoaching op mensen is tweeledig

1. Rationele denkprocessen worden omzeild wanneer je samen met een paard in de bak staat.
2. Het paard neemt spanning van je over en reageert op je gevoel en uitstraling, paarden prikken als het ware door je masker heen. De persoonlijke spiegel die het paard voorhoudt is positief confronterend.

Wanneer kies je voor paarden spiegelen en wat kan je ermee bereiken?

Wat houdt je tegen om te doen of juist te laten wat goed voor jou is? Wanneer je op deze manier aan de slag gaat leer je te handelen je vanuit je eigen kern en in verbinding te staan. Paarden spiegelen geeft inzicht in emoties, denken en voelen….. en het is ontspannend en leuk!

hoe werkt paardenspiegelen?

voor wie is spiegelen en coachen?

speciale wensen